Wie ben ik?

Welkom bij Voetreflexpraktijk Leiderdorp! Ik ben Linda, geboren in 1978, getrouwd met Remon en we hebben 2 kinderen, dochter Gwen (2010) en zoon Dave (2013). Ik ben vanaf mijn 18e bekend met voetreflexologie, als ontvanger van (ontspannende) behandelingen maar vanaf mijn 40e ook met het geven van behandelingen.

Voetreflexologie in mijn leven

Na de scheiding van mijn ouders, rond mijn 18e, dacht ik het allemaal wel aan te kunnen maar ik kreeg het er toch moeilijk mee. Via mijn moeder, die op advies van de huisarts al naar een voetreflexpraktijk ging, ben ik ook bij haar voetreflextherapeute terecht gekomen. Wat was het fijn om daar mijn verhaal kwijt te kunnen en tegelijkertijd een gerichte voetreflexbehandeling te ontvangen. En nog steeds ga ik met regelmaat naar haar toe voor ‘onderhoud’, een moment voor mezelf, zij zorgt er voor dat alles weer wordt verbonden met elkaar en in balans wordt gebracht.

Waar kom ik vandaan? 

Ik werk al jaren als financieel medewerker, hr medewerker en salarisadministrateur maar merkte rond mijn 40e dat het ook tijd werd om mezelf te verdiepen in iets nieuws en ineens was het daar. Als ik voetreflexmassage zo fijn vind om te ontvangen en daar baat bij heb, dan wil ik dat anderen ook graag laten ervaren.

In 2022 heb ik mijn 3 jarige opleiding Voetreflex Plus™, gevolgd bij Total Health, afgerond. In de eerste 2 jaar zijn alle reflexologiebehandelingen, die horen bij de opleiding, aan bod gekomen. Het 3e jaar was een specialisatiejaar waar ik mij verdiept heb in voetreflexologie en menstruatie- en overgangsklachten maar ook in zwangerschapsreflexologie waarbij behandelingen aan bod zijn gekomen voor vóór, tijdens en na de bevalling maar ook voetreflexmassages voor pasgeborenen. Ook heb ik me verder verdiept in de Chinese voetreflexologie, waar dieper ingegaan werd op hoe de Traditionele Chinese Geneeskunde kijkt naar klachten. 

Daarna ben ik gestart met de 1 jarige opleiding Medische Basis Kennis bij Total Health, die ik halverwege 2023 heb afgerond. 

Het is heel mooi om te zien dat de behandelingen kunnen helpen bij het verminderen van klachten, dat ze diepe ontspanning geven en dat het een bevalling op gang kan brengen!