Hypofyse Blaas Longen Dunne Darm Hart Wervelkolom Insomniapunt Schoudergewricht

Hypofyse

Voor het hormoonstelsel is de hypofyse is een soort centrale “regelkamer”. Bij hormonale klachten behandel ik onder andere de hypofyse. De hypofyse staat voor het overgangsgebied tussen geestelijk en lichamelijk functioneren.

Blaas

Het orgaan waar urine tijdelijke opgeslagen wordt. Deze zone behandel ik onder andere bij blaasontstekingen en incontinentie. Op het emotionele vlak staat de blaas voor het loslaten van verwerkte emoties.

Longen

Bij klachten in het longgebied masseer ik met verschillende technieken zoals de pompgreep en aardappelschilgreep het gebied. Bij het masseren van het longgebied kun je meer lucht en ruimte ervaren. De ademhaling staat op het emotionele vlak voor ruimte en vrijheid, ruimte in contact met je omgeving en ruimte nemen voor jezelf.

Dunne Darm

De dunne darm is verantwoordelijk voor het verwerken en opnemen van een groot deel van het voedsel. Bij klachten in het spijsverteringsgebied behandel ik onder andere de dunne darm zone onder de voet met verschillende massage technieken zoals de Eb en Vloedbeweging en de Chinese knokkelgreep. De dunne darm staat op het emotionele vlak voor het verwerken en opnemen van indrukken.

Hart

Het centrum van voelen is het hart. Door de hartzone te masseren ontstaat vaak een innerlijk evenwichtiger gevoel, het heeft invloed op je emotionele welzijn, de doorbloeding kan er ook door verbeteren. Deze massage kan gegeven worden bij bijvoorbeeld hartkloppingen, hoge of lage bloeddruk, spataderen en als je het gevoel hebt dat je de moed laat zakken.

Wervelkolom

Bij rugklachten, het stimuleren van de organen en stress is de massage van de wervelkolom een mooie massage. Na deze massage kun je je meer in je eigen kracht en fitter voelen.

Insomniapunt

Is een goed punt om mee te nemen in een massage als in- of doorslapen niet gaat zoals jij wil. Ook is het een goed punt bij hormonale klachten.

Schoudergewricht

Behandeling op dit punt wordt gedaan bij klachten rondom het schoudergebied of als je het gevoel hebt dat je “je schouders er niet goed onder kunt zetten”.